8/3/12

Παράξενες γέφυρες

Γέφυρα κάτω απο το νερό





Moses Bridge - Ονομάστηκε από το όνομα του προφήτη Μωυσή, οποίος χώρισε την Ερυθρά Θάλασσα, για τους Εβραίους που είχαν φύγει από την Αίγυπτο. Όπως και στην βιβλική αφήγηση, το νερό περνά μια ομάδα τουριστών, με τη διαφορά ότι το απόσπασμα αυτό δεν εξαφανίζεται. Η ιδέα του τεχνητού θαύματος ανήκει σε νέους αρχιτέκτονες Ro Koster και Ad Kil (Ro&Ad Architecten).

Γέφυρα απο ρίζες





Οι κάτοικοι ενός χωριού στην Ινδία δεν χτίζουν γέφυρες, αλλά τις φτιάχνουν απο ελαστικές ρίζες ενός φυτού. Αρκετούς αιώνες πριν, οι φυλές άρχισαν να χτίζουν ειδικές εγκαταστάσεις, κατευθύνοντας τις ρίζες των δέντρων στη δεξιά πλευρά του ποταμού. Για περισσότερα από 500 χρόνια κατάφεραν να αυξήσουν το αριθμό των πολυάριθμων γεφυρών πάνω από 3 χιλιόμετρα σε μήκος. Η φυσική δομή μπορεί να αντέξει το βάρος πάνω από 50 άτομα και είναι ανθεκτική στις πλημμύρες, χαρακτηριστικές για την περιοχή.

Κινητή γέφυρα





Γέφυρα Slauerhoff βρίσκεται στη πόλη Λέουβάρδεν. Οι διαστάσεις είναι 15мх15м.

Η γέφυρα-συντριβάνι





«Ουράνιο Τόξο του Συντριβάνι» (Banpo Bridge) μπίκε στο βιβλίο Γκίνες ως η γέφυρα, η οποία είναι το μεγαλύτερο συντριβάνι στον κόσμο (μήκος - 1140 μ.). Η γέφυρα ενώνει τις δύο όχθες του ποταμού Hanshi στην πόλη της Νότιας Κορέας στη Σεούλ και το σιντριβάνι χτίστηκε μόνο το 2009. Η μουσική, χρωματιστά LED με κινούμενη ροή του νερού, φτιάχνουν ένα όμορφο χορό.

Ουράνια γέφυρα





Langkawi Sky Bridge βρίσκεται στη Μαλαισία, σε υψόμετρο 700 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Η γέφυρα είναι 125 μέτρα. Καθορίζεται από μία μόνο στήλη και περαιτέρω διατηρήται απο συρματόσχοινα που συνδέονται με τους βράχους. Η γέφυρα είναι καμπύλη, και δημιουργεί μια αίσθηση ότι αιωρείται πάνω από την άβυσσο.

Κρεμαστή γέφυρα





Μοναδική γέφυρα Kikki Ιαπωνία σχιματίζει το γράμμα Υ, και κρέμεται πάνω από το νερό χωρίς καμία υποστήριξη.

Πτυσσόμενη Γέφυρα







Αυτή γέφυρα Rolling Bridge βρίσκεται στο Λονδίνο. Η γέφυρα είναι 12 μέτρα, και είναι μοναδική που μπορεί να διπλώνεται και να ξεδιπλώνεται. Ελέγχεται από υδραυλικές αντλίες στο κιγκλίδωμα γέφυρας.

Ποταμίσια γέφυρα





Γέφυρα στη Γερμανία συνδέει τα δύο κύρια κανάλια, και είναι η μεγαλύτερη γέφυρα του νερού στην Ευρώπη. Η γέφυρα είναι 918 μέτρα, και εκεί περπατάνε όχι μόνο άνθρωποι, αλλά και ιστιοπλοΐα σκαφών.

Φιδίσια γέφυρα





Μια από τιςα πιο περίεργες γέφυρες στον κόσμο, βρίσκεται στο Άμστερνταμ και ονομάζεται "Πύθωνας"/"Pythonbrug" λόγω της ελικοειδής μορφή της. Χτίστηκε το 2001.

Κουνιστή γέφυρα





Η Γέφυρα της Χιλιετίας (Gateshead Millennium Bridge) βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Αγγλίας και έχει το σχήμα των δύο τόξων με ύψος 25 μέτρων.

Πάνω απο τα σύννεφα





Όμορφη Millau Viaduct βρίσκεται στη Γαλλία. Κατά τη στιγμή της κατασκευής ήταν η ψηλότερη γεφύρα στον κόσμο, ένας από τους πυλώνες της έχει ύψος 341 μέτρα - ελαφρώς υψηλότερο από τον Πύργο του Άιφελ και μόλις 40 μέτρα κάτω από το Empire State Building στη Νέα Υόρκη. Όταν οδηγάς πάνω σ'αυτή τη γέφυρα, νομίζεις ότι πετάς.

Κατοικίσιμη γέφυρα





Ponte Vecchio - η παλαιότερη γέφυρα της Φλωρεντίας και η μόνη που έχει διατηρήσει την αρχική της εμφάνιση. Η γέφυρα χτίστηκε το 1345. Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του Ponte Vecchio - σπίτια, χτισμένα στις δύο πλευρές της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου