25/8/11

Σχεδιασμός των προφυλακτικών

Σχεδιασμός των προφυλακτικών - από τη συσκευασία μέχρι το σχήμα του προϊόν - μας εκπλήσσει με την ποικιλία τις λύσεις.









Σύμφωνα με τη Βικιπαίδεια, η ιστορία των προφυλακτικών κρατάει τουλάχιστον 400 χρόνια. Και όλο αυτό το διάστημα, οι κατασκευαστές σε όλο τον κόσμο ανταγωνίζονται διαρκώς, προσπαθώντας να δημιουργήσουν το πιο λεπτό, πιο φωτεινό, πιο νόστιμο και πιο βολικό προφυλακτικό.

Επιπλέον, με το σχεδιασμό των προφυλακτικών και την συσκευασία τους ασχολούνται όχι μόνο παραγωγοί και στούντιο σχεδιασμού, αλλά και τα νομαρχεία τις πόλεις όπως η Νέα Υόρκη, το Παρίσι και το Λονδίνο, με σκοπό  της προώθησης του υγιεινού τουρισμού.

 
Θα σας παρουσιάσω τα πιο ενδιαφέρον προϊόντα από την άποψη του σχεδιασμού της συσκευασίας, του ίδιου του προϊόν, την ονοματοδοσία και τη συνεργασία με άλλες μάρκες των προφυλακτικών.





Σχεδιασμός συσκευασίας
Οι σχεδιαστές από τη Δανία Mads Jakob Poulsen, και Robert Nagy ήταν οι συντάκτες της δημιουργικής συσκευασίας για τα προφυλακτικά Sex og Sundhed, που παράγεται για το κοινωνικό κίνημα του Sex and Health.



  

 Για Packoflove συσκευασία προφυλακτικού έδωσαν σημασία στην έμφαση αγάπης, όχι του σεξ. Η ιδέα ήταν να δημιουργηθεί μια εντελώς νέα συσκευασία για το προφυλακτικό με μια μοναδική, συναρπαστική σχεδίαση που θα συμβάλει στην άρση της αμηχανίας κατά την αγορά του.

  








Οι αρχές της Νέας Υόρκης πιστεύουν ότι το εμπορικό σήμα της συσκευασίας των προφυλακτικών συμβάλλει στην προώθηση του υγιές σεξ μεταξύ των κατοίκων και των επισκεπτών της Νέας Υόρκης. «Πολλοί άνθρωποι έρχονται στη Νέα Υόρκη για να κάνουν σεξ, και θέλουμε τουλάχιστον να είναι ασφαλές», - δήλωσε ο Δρ Monica Sweeney του Τμήματος Υγείας της Νέας Υόρκης. Και τον Μάρτιο του περασμένου έτους, NYC προφυλακτικό προφυλακτικό πήρε το δικό του λογότυπο.

  

Τα λεπτότερα προφυλακτικά στον κόσμο κατασκευάζονται στην Ιαπωνία, το πάχος του τοιχώματος τους είναι 0,02 mm. Λέγονται Okamoto 0,02 Hydro, είναι φτιαγμένα από πολυουρεθάνη και κουτιά θυμίζουν ένα πακέτο τσιγάρων.








Καλαίσθητες πεταλούδες από το ιαπωνικό πρακτορείο IDA Inc για τα προφυλακτικά JEX πήραν το χρυσό το 2007 στο Pentawards.







Γαλλικά προφυλακτικά L'Avantage Sugant Technosex στην πρωτόγνωρη συσκευασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου